אנחנו לא עושים דיאטה!!
אנחנו בונים הרגלים וההרגלים בונים אותנו בס״ד!

*שבועות בפתח, גם אתם במתח?*

🧀🍮🧀🍮🧀🍮🧀🍮🧀🍮

ירדתן כל כך יפה במשקל,

ועכשיו שבועות מגיע,

וקידוש חלבי עשיר, ואורחים…

וכל המוקרמים, וכל העוגות,

מה עושים????…

אז איך שורדים

חג כזה טעים ומפתה???

עוגות גבינה, מוקרמים,

פשטידות, בלינצ'ס…

הכל כל כך טעים,

ועושה חשק לטעום…

*מה עושים?*

אוכלים בלי חשבון,

ואח"כ בוכים על המשקל שעלה???

או אולי מתנזרים,

לגמרי נמנעים?

מה הסוד?
מה הפטנט
כדי לעבור את החג בשלום,
להנות ממאכלי החג,
ולא לעלות במשקל???

במיוחד בשבילכן
מצורף כאן מדריך
שבו אתן לכן
כמה כללים חשובים,
שיעזרו לכן בס״ד
לעבור את חג השבועות
בהנאה, ובלי לעלות במשקל!
וגם מתכונים חלביים, טעימים,
והרבה פחות משמינים…

🧀 הכלל הראשון- תכננו מראש!

אם אתם בבית / מארחים-
אתם במצב מצוין- השליטה בידיכם.
הכינו מבחר של סלטים עם גבינות,
סלט יווני עשיר עם גבינה צפתית 5%
פשטידות ירקות עם גבינות רזות,
וותרו על הבצק בפשטידות- הפשטידה יוצאת מצוין גם בלעדיו,
השתמשו בגבינות רזות,
הקוטג׳ מתפקד נפלא בפשטידות וקישים-
מחליף ביעילות את השמן והקמח!!
תוכלו גם גבינות עיזים,
והחליפו את הגבינה הצהובה
בגבינת מוצרלה או פיראוס בכמות קטנה
בפרט בפשטידות- ההבדל ממש לא מורגש
ואחרי כל זה תסתפקו בפרוסת עוגה ולא יותר.
מלכתחילה אל תכינו כמויות,
שלא ישאר לאחרי החג…
כמויות – רק לשלוח לבחורי ישיבות…

אם אתן מתארחות, יהיה ממש יפה אם תביאו
אתכן סלט מיוחד/פשטידה מושקעת…
ואז אתן רגועות שיהיה לכן מה לאכול בכייף
ויחסית ב״לארג׳״.

🧀 שימו לב לכמות השמן!

הרבה מתכונים של סלטים,עוגות וכו' מכילים
כמות גדולה מאד של שמן.
אפשר לשים כמות הרבה יותר קטנה בלי חשש
הסלט יוצא טעים (אפילו יותר) גם כך…

ואיך אפשר בלי מתכונים?

*פשטידת כרובית וברוקולי*

חבילת כרובית, (כ-900 גר׳) או ברוקולי,

3 ביצים

2 קופסאות קוטג', 

בצל קצוץ אפשר 3 צבעים: ירוק סגול ולבן

מעט גבינה קשה 5% מגורדת – לבחירה

מלח,פלפל

ההכנה

לבשל את הכרובית והברוקולי כרבע שעה,
למעוך
להוסיף את שאר המרכיבים,
לאפות בתבנית או מאפינס אישיים
עד שהפשטידה מזהיבה.

🥗 סלט חסה ,עגבניות שרי ,פטריות ופקאן עם קוביות גבינה בולגרית
🥗
החומרים
חסה קצוצה
עגבניות שרי חצויות
פטריות פרוסות
קוביות גבינה קשה 5%
אגוזי פקאן (טבעי)

לרוטב
מיץ מחצי לימון
כף תרכיז תפוחים טבעי
מעט מלח
שן שום כתושה/ א. שום
כף שמן זית

ההכנה
לסדר את המרכיבים בשכבות בקערת הגשה ,
לפזר את הרוטב ממש לפני ההגשה

ההכנה
לסדר את המרכיבים בשכבות בקערת הגשה ,
לפזר את הרוטב ממש לפני ההגשה

פשטידת פטריות

3 שיני שום
1 סלסלות פטריות טריות פרוסות
4 ביצים
קופסת קוטג'
קופסת גבינה
50 גרם גבינה מלוחה מגוררת
3 כפות קמח כוסמין מלא

ההכנה
לאדות במחבת שיני שום כתושות עד להזהבה קלה,
להוסיף את הפטריות לטגן עוד כמה דקות
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
לאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מזהיבה.

וכמובן –
עוגת גבינה דיאטטית מעולה
החומרים:
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
750 גר׳ גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת 9% או יוגורט (עדיף 15 גר׳ חלבון- מולר)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור – אפשר להמיר באבקת חלבון
מעט תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת – לבחירה

ההכנה

להקציף 6 חלבונים + 1/2 כוס סוכר לקצף יציב
בקערה נפרדת לערבב את יתר הרכיבים
ל בעדינות את שתי התערובות
לצקת לתבנית עגולה,
לחמם תנור ל-220 מע׳ ולהניח בתוכו תבנית עם מים, ובתוכה את התבנית עם העוגה (אטומה).
לאפות 10 דק׳ ב-220 מע׳ ולהנמיך ל-150 מע׳ למשך שעה נוספת.
להשהות בתנור לקירור איטי.

אופציה לגיוון:
לאחר שהתערובת מוכנה, לחלק ל-2 קערות שוות, להוסיף לאחת מהן מעט קקאו+טיפה סוכר, לערבב.
לשפוך לתבנית עגולה בזהירות למרכז התבנית – לסירוגין – מעט מהתערובת הלבנה, ומעט מהחומה,
להמשיך כך כל הכמות ולאפות, הפרוסות יוצאות מנומרות ויפות בס״ד.
אופציות לקישוט:
לזלף מעל העוגה זיגוג סירופ מייפל טבעי, או מעדן יולו לציפוי, או ריבת חלב.

תזכורת:
לא לשכוח לאכול סלט עשיר+חלבון לפני כן… ואז… בהנאה!

בס״ד

מרק בצל
🍵
1 כפית שמן קוקוס
4 בצלים פרוסים דק
1 כף קמח כוסמין מלא
2 כפות סילאן
3 כוסות מים
כפית מלח
1/2 קופסא שמנת לבישול 9% (לא חובה)

ההכנה
לאדות בסיר את הבצלים עם מעט שמן זית או קוקוס ומים עד שמתרכך,
להוסיף את הקמח ולערבב,
להוסיף כוס מים ולערבב,
להוסיף את שאר המצרכים,
להביא לרתיחה,
לטעום ולתקן תיבול,
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה
להגשה
אפשר לפזר מעט גבינה קשה/צהובה מגורדת

מאפינס קישואים וגבינות

2 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
500 גר׳ גבינת קוטג׳/לבנה
150 גר׳ גבינה בולג׳רית/פיראוס/צפתית 5%
2 קישואים
1 בצל
חופן כוסברה/פטרוזיליה

ההכנה
מגרדים את הקישואים והבצל
במעבד מזון או פומפיה,
עם טיפת שומן מאדים אותם
על אש נמוכה להזהבה.
מערבבים את יתר החומרים
ומאחדים עם הירקות,
שופכים את התערובת למאפינס
ואופים בחום בינוני להזהבה.

גלידת "שמנת קפה"
🍦
המרכיבים
חצי כוס קשיו
כף טחינה או שמן קוקוס
4 בננות קפואות חתוכות
סילאן לפי הטעם
כפית קפה

ההכנה
במעבד מזון לעבד את הקשיו עם חצי בננה.
להוסיף את שאר המרכיבים
לערבל בפולסים עד שנוצרת גלידה
להקפיא, להנות!

עוגת דבש עסיסית מעולה
שימו לב שהמרתי את השמן מהמתכון המקורי בטחינה גולמית,
שמשתלבת נהדר בעוגות דבש (ברב העוגות),
וסוכר אין עניין להחליף,
כי לאחר החימום ממילא גם הדבש/סילאן
מאבדים את ערכם התזונתי.
מומלץ פשוט לאכול כמות קטנה ומוגבלת מהעוגה…

החומרים:
12 ביצים מופרדות
1/4 1 כוס סוכר
1/4 1 כוס דבש
1/2 כוס טחינה גולמית
כף קפה נמס מומסת ברבע כוס מים רותחים
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 1 כפיות אבקת ציפורן או טיפה זנגביל (לא חובה)
1 כפית גרודת קליפת לימון
3 כוסות קמח

סירופ לעוגה:
2 כפות דבש
5 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:
להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם מחצית הסוכר
לערבב היטב חלמונים עם שאר המרכיבים חוץ מהקמח
להוסיף את הקמח בעדינות. לא מומלץ לערבב הרבה כי פוגע באווריריות.
לאחד עם תערובת החלבונים.
לאפות על תבנית משומנת קלות בחום של 180 מע׳ עד להתייצבות, משך הזמן תלוי בתנור.
זהירות לא לייבש את העוגה.
מכינים את הציפוי:
מערבבים 2 כפות דבש עם 5 כפות מים רותחים, ושופכים על העוגה.
לאחר מס׳ דק׳ מצפים את העוגה בניילון נצמד, כך אדי החום שיוצאים ישמרו על העסיסיות שלה.

ארטיק מגנום מפנק עם אבקת החלבון
מכינים את המתכון של הפודינג שוקולד:
9 כפות אבקת חלבון
150 מ״ל חלב סויה/שקדים (או רגיל)
150 מ״ל מים חמים
2 כפיות קפה
2 כפיות קקאו
6 קוביות שוקולד מריר מעל 60% מוצקי קקאו
כף סירופ מייפל טבעי (לא חובה)
מערבלים הכל בנינג׳ה או בלנדר במשך דקה וחצי!! (בנינג׳ה עם הפסקות).
שופכים לתבניות סיליקון בצורת ארטיק מגנום
לאחר ההקפאה ניתן גם לצפות בשוקולד מומס ולפזר מעל כיד הדמיון הטובה…
אם אין תבנית ארטיק – לתבנית כלשהי,
אפילו לתבניות סיליקון לפרליני שוקולד, או סתם לצלוחיות או כוסיות.
לאחר ההקפאה הטעם משגע!! (לא כשעדיין חם!!)
מומלץ לכל שבת קייצית ולזמני פינוק…

ארטיק מגנום פירות יער ויוגורט עם אבקת החלבון – חלבי
9 כפות שייק
2 מיכלי יוגורט 1.7% שומן (אפשר גם יוגורט פרו)
כ כפות פירות יער (לפחות)
אפשר גם חצי בננה קפואה
לערבל הכל בשייקר נינג׳ה
לשפוך לתבנית סיליקון לארטיק
מעדן!!!!
אפשר גם בגרסת פרווה – עם חלב שקדים/סויה
במקום היוגורט.

אז שיהיה לכן חג שמח,
והעיקר תקבלו את התורה מתוך שמחה!
תכבדו את החג, אבל…
תתרכזו בעיקר, האוכל ממש טפל כאן…

🧀 בהצלחה🧀
אהבתם?
שתפו חברות
שלכן, 💗 אסנת 💗

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *